Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πώς διασκεδάζουν οι Βρετανοί και δεν το ξέρεις

Πηγή: http://www.eyedoll.gr
31/01/2013 - Μαρία Παπαδοπούλου



Πριν από λίγες εβδομάδες είδα στα media της Ελλάδας, ότι είχε γίνει πολύς ντόρος για το γεγονός ότι τα Αγγλάκια έρχονται και ξεσαλώνουν στη χώρα μας και ξεγυμνώνονται και τι πράγματα είναι αυτά, που μολύνουν την παρθενία και τα αγνά χρηστά ήθη της χώρας μας.

Προφανώς, στην Ελλάδα, αγνοούνται οι συνήθειες των Άγγλων.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γράψω αυτό εδώ το άρθρο ώστε να σας βάλω στο κλίμα, γιατί δεν φαντάζεστε ότι ένα πολιτισμικό σοκ θα το πάθετε το πρώτο ΠΣΚ που θα βγείτε έξω να διασκεδάσετε στη Μ. Βρετανία, είτε είστε τουρίστες, είτε μεταναστεύσατε στο νησί.

Όπως και οι περισσότερες βόρειο-Ευρωπαϊκές χώρες που σαν διασκέδαση έχουν αυτό που λέμε binge drinking, έτσι και οι Βρετανοί δεν υπολείπονται σε τίποτα σε αυτό το τομέα.
Η διασκέδαση τους για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα αναλύσουμε εδώ γιατί δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, αποτελείται κατά κύριο λόγο στο να βγουν να πιουν.

Να βγουν και να πιουν πολύ όμως.

Μέσα στη βδομάδα, εκτός και αν υπάρχει κάποιο event που θα πάνε και ίσως πιουν λίγο παραπάνω, οι πολίτες της χώρας θα απολαύσουν μόνο ένα κρασάκι, μια μπύρα με το βραδινό τους και αυτό είναι όλο. Εξαιρούνται βέβαια οι αλκοολικοί.

Το παρασκευοσαββατοκύριακο όμως, αυτό αλλάζει.

Η Παρασκευή είναι η πρώτη νύχτα εξόδου συνήθως της εβδομάδας.

Θα γυρίσουν από τις δουλειές τους ή καμιά φορά θα βγουν κατευθείαν μετά το σχόλασμα και θα παραμείνουν έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θα βγουν δηλαδή από νωρίς και θα αρχίσουν να πίνουν.

Συνήθως μπύρες γιατί είναι και πιο φτηνές -1.5-2£ για ένα pint.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και το Σάββατο, που μετά το μεσημεριανό αρχίζουν ταdrinking sessions.

Είναι φυσικό όταν πίνεις τόσο πολύ και για τόσες ώρες χωρίς να σταματάς, να μεθάς.

Και όταν μεθάς να μην ξέρεις τι κάνεις.

Οι δρόμοι λοιπόν, μετατρέπονται σε ένα μεγάλο δημόσιο ουρητήριο, που πολλές φορές λέω ότι βρέχει τόσο πολύ στο νησί, για να ξεπλένει τη μπόχα και τους εμετούς από τα σαββατοκύριακα των Βρετανών.

Στα πεζοδρόμια όλοι παραπατούν και πολλές φορές δεν αργούν οι καυγάδες και οι φασαρίες να ξεκινήσουν από ένα στραβοπάτημα, ένα σκούντημα, ένα κοίταγμα που δεν ερμηνεύτηκε με αγνές προθέσεις.

Πέρα από τις φασαρίες, οι μεθυσμένοι αυτοί πολίτες κρίνουν σωστό να βανδαλίσουν περιουσίες, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές.

Τα τζάμια σε ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα είναι σχεδόν πάντα σπασμένα αν δεν έχουν κάποιο είδος προφύλαξης, οι κάδοι παίρνουν φωτιά, παντού υπάρχουν σπασμένα μπουκάλια -έστω και αν είναι παράνομη η κατοχή και πώληση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Τα κορίτσια με τα φορεματάκια τους, περπατάνε παντού με τα παπούτσια στο χέρι, γιατί πλέον πονάνε τα πόδια τους, ενώ συχνά κάθονται να ξαποστάσουν στα βρώμικα πεζοδρόμια με τα πόδια ανοιχτά, φωνάζοντας και χαριεντιζόμενα με κάθε περαστικό.

Αν δεν δώσεις σημασία στο κάλεσμα τους μπορεί να σου ξεκινήσουν και καυγά, που συνήθως βγαίνει εκτός ορίων.

Σε κάθε μπαρ και σκοτεινή γωνία κάποιου δρόμου, θα πέσεις πάνω σε σεξουαλική συναναστροφή, ενώ οι τουαλέτες των μαγαζιών έχουν τις τιμητικές τους, καθώς οι «πίπες» δίνουν και παίρνουν.

Η συνεχής εμφάνιση των κωλομερίων και των πεών, μαζί με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, είναι το must ενός θριαμβευτικού σαββατοκύριακου.

Το οποίο λήγει την Κυριακή, με το γνωστό hangover, ένα καλό μεσημεριανό, έναν αγώνα και την αναμονή της Δευτέρας, που θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το επόμενο ξεσάλωμα.

Οι συμπεριφορές λοιπόν που παρατηρείτε στην Ελλάδα δεν διαφέρουν στο ελάχιστο από αυτές που παρατηρούνται και εδώ σε κάθε πόλη της Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας και Ιρλανδίας.

Κάθε Σαββατοκύριακο.

Απλά οι διακοπές είναι ένα συνεχές ΠΣΚ, σε επανάληψη.

Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει, γιατί πολύ απλά, από τον τελευταίο εργάτη χωρίς περγαμηνές, μέχρι τον καλύτερο manager της μεγαλύτερης πολυεθνικής εταιρείας, αυτός είναι ο τρόπος διασκέδασης στον οποίο έχουν μάθει.

Όπως εμείς έχουμε τα μπουζούκια και τα κλαρίνα στη διασκέδασή μας, αυτοί έχουν το να γίνονται λιώμα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι συμπτώματα βιασμών και λοιπών κακουργημάτων δεν υπάρχουν σε έξαρση σε τέτοιες καταστάσεις μέθης.

Σκοπός τους είναι μόνο να πιουν, να μεθύσουν, να πηδηχτούν και μετά να κοιμηθούν.

Πιο πολύ κακό κάνουν στον εαυτό τους, που μπορεί να πεθάνουν από το κρύο γιατί έχασαν τα κλειδιά τους και δεν μπήκαν σπίτι τους με το χιονιά, παρά να κάνουν κακό στον άλλο.

Είναι τόσο λιώμα εξάλλου, που και με ένα σκούντηγμα πέφτουν.

Εντέλει όμως, είναι καλύτερο να ξεδίνεις στο ποτό, να συμμετάσχεις σε όργια και να δείχνεις τον κώλο σου, από τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που παρατηρούνται σε πολλές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, τα οποία βεβαίως βρίσκονται καλά κρυμμένα πίσω από το πέπλο "ντροπής" και μιας αναίσχυντης ηθικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: